Telekomunikasi

Apa ADHD?

Akeh wong sing takon, "apa tegese ADHD?". Makna ADHD yaiku Kelainan Hyperactivity Deficit Defisit. Iki minangka kelainan sing biasane tuwuh nalika bocah, nanging kadang ora didiagnosis nganti diwasa utawa diwasa.

ADHD ditondoi dening ketidakmampuan individu kanggo fokus utawa nggatekake. Panandhang nuduhake gelisah, impulsif lan rasa ora teratur. Dheweke uga ora sabar banget lan gampang nganggu, sanajan nindakake prekara sing dikarepake. Kahanan kasebut asring dipandang minangka kelainan sinau amarga bisa ngganggu proses pembelajaran kanthi cara dramatis.

Ana akeh kontroversi babagan diagnosis ADHD. Sawetara individu nemokake tambahan "hiperaktif" kanggo diagnosis ora akurat, berlebihan, ora cocog lan malah nyerang. Amarga kelainan kasebut asring dideleng ing bocah-bocah, akeh sing percaya yen wis didiagnosis banget utawa apus-apus sing ditindakake dening industri psikiatri lan farmasi ing kulawarga sing nyoba ngerti bocah sing seneng. Ora ana sing dingerteni babagan kahanan kasebut saka perspektif ilmiah.

ADHD nyebabake: apa sing nyebabake ADHD?

Pitakon sing muncul ing pikirane umume masarakat nalika nemoni wong sing kena kelainan iki yaiku "apa sing nyebabake ADHD?". Umume wong ora ngerti babagan sebab sing nyebabake ADHD utawa gejala ADHD. Mula, tingkat masarakat sing kena kelainan iki saya mundhak saben dina. Kanggo ngenali gejala penyakit iki lan nambani kanthi bener, masarakat kudu ngerti apa sing nyebabake ADHD. Iki bisa uga nyebabake kelainan iki.

Ing bagean iki, kita nyritakake faktor sing nyebabake Kelainan Hyperactivity Defisit Defisit kanggo wong diwasa lan bocah kaya sing diidentifikasi dening peneliti.

Penyebab ADHD ing wong diwasa

Sebab sing tepat saka ADHD durung ditemokake. Nanging, akeh paneliten wis mriksa panjelasan sing beda-beda.

  1. Genetik lan neurologis

Kahanan kasebut kayane sebagean amarga riasan genetik sampeyan. Kelainan iki luwih umum ing sedulur sing duwe penyakit tinimbang karo wong sing ora duwe, lan kembare luwih bisa ngalami kelainan iki yen adhine / adhine kembar kasebut nandhang penyakit kasebut. Nanging, penting kanggo ngerti manawa duwe wong ing kulawarga sing duwe ADHD ora ateges sampeyan bakal duwe ADHD. Duwe gen kanggo ADHD ora nyebabake sampeyan kelainan; mung ateges sampeyan duwe.

Wong sing duwe ADHD kabukten duwe macem-macem level kegiyatan ing area otak tartamtu, kayata area ing sisih ngarep otak sing melu ngrancang lan ngontrol prilaku. Uga, area otak sing melu ngontrol gerakan nuduhake beda. Iki sebabe bocah-bocah sing duwe ADHD katon ora stabil lan ora bisa dikendhaleni.

  1. Kognitif

Peneliti uga nggawe model babagan carane gejala inti saka ADHD mengaruhi wilayah liyane ing urip wong. Iki nuduhake kepiye masalah ora nggatekake, hiperaktivitas, lan impulsivitas bisa nyebabake nyawane urip.

Penyebab ADHD ing bocah-bocah

ADHD minangka kelainan umum sing nyebabake kira-kira 8% nganti 10% bocah umur sekolah. Bocah lanang udakara kaping telu luwih gampang dibanding bocah wadon sing didiagnosis, sanajan durung ngerti sebabe.

Bocah-bocah sing duwe ADHD tumindak tanpa mikir, hiperaktif, lan nandhang masalah. Dheweke bisa ngerti apa sing diarepake, nanging duwe masalah amarga ora bisa lungguh, nggatekake, utawa menehi rincian.

Mesthine, kabeh bocah (utamane sing luwih enom) tumindak kaya ngono, utamane nalika kuwatir utawa bungah. Nanging bedane karo ADHD yaiku gejala sing ana sajrone wektu sing luwih suwe lan kedadeyan ing macem-macem setelan. Dheweke ngganggu kemampuan bocah kanggo fungsi sosial, akademis, lan ing omah.

Panyebab nyata?

Ana luwih saka siji panyebab Kelainan Hyperactivity Defisit Attention ing bocah-bocah, umume umume asale saka aspek biologis. Ing sawetara kasus, wong tuwa kudu disalahake amarga kondhisi kaya ngono, nanging dipercaya manawa pangowahan struktur otak bisa dadi salah sawijining sebab sing dominan. Kajaba iku, ana agen lingkungan tartamtu sing bisa ngowahi polahe bocah.

  1. Rutin anatomi lan rutin otak

Bocah-bocah sing didiagnosis duwe ADHD duwe beda fungsi otak yen dibandhingake karo mitra. Bahan kimia sing ana ing otak, yaiku neurotransmitter, sing tanggung jawab tumindak kaya ngono. Bahan kimia iki penting kanggo interaksi sel sing ana ing otak. Neurotransmitter sing ana gandhengane karo kelainan iki, sing diarani dopamin, cenderung malfungsi lan banjur nyebabake konsekuensi sing ora apik sing kalebu impulsivitas, kurang konsentrasi lan hiperaktivitas. Salajengipun, kabukten kanthi ilmiah manawa bocah sing kelainan ADHD duwe volume otak sing luwih cilik tinimbang bocah normal. Bocah-bocah sing kaya ngono dianggep kurang sensitif ing kahanan sing dialem utawa diukum.

  1. Gen

Kelainan ADHD uga dipercaya ditransfer saka wong tuwa sing didiagnosis hipertensi. Saben bocah kaping papat sing nandhang kelainan iki duwe sedulur karo ADHD. Kelainan iki uga umume ditemokake ing kembar sing padha. Uga ana kemungkinan bocah kanggo entuk ADHD yen wong tuwa cenderung ngalami gangguan kejiwaan.

  1. Faktor ibu

Ibu-ibu sing duwe kebiasaan ngrokok bisa uga duwe anak duwe ADHD. Kajaba iku, nggunakake alkohol utawa obat-obatan liyane sajrone periode kehamilan kanthi efektif bisa nyuda kegiatan neuron sing ngasilake dopamin. Salah sawijining faktor suram yaiku wanita hamil sing kena racun kimia kaya biphenyl polimlorin. Bahan kimia kaya iki digunakake ing industri pestisida.

Konsumsi obat kaya kokain kabukten bisa nyegah tuwuhing reseptor otak sing normal.

Uga, ana kasus sing para ibu kurang sayang lan kritis banget marang anake dhewe. Dheweke uga asring ngukum bocah kasebut kanthi alesan cilik. Kahanan kaya ngono bisa uga nuduhake gejala ADHD ing tumindak bocah kasebut.

  1. Pajanan bocah menyang racun lingkungan

Bocah-bocah, yen kena racun lingkungan kayata timah lan biphenyl polimlorin, wedi yen ngalami kelainan iki. Tambah akeh level timbal bisa uga nyebabake tumindak kasar bocah. Timah malah ditemokake ing wedhi, bledug lan uga ing pipa banyu. Faktor lingkungan liyane sing bisa ditemokake kalebu polusi, panganan sing ana warna gawean lan cahya cahya neon. Apike, sanajan gula wis kabukten bisa nyepetake prilaku hiperaktif ing sawetara kasus.

Faktor liyane

Ana sawetara faktor risiko liyane sing bisa nyebabake ADHD. Dheweke kalebu nonton televisi kanggo wektu sing luwih dawa sing bisa nggawe otak pengin stimulasi terus-terusan.

Kekirangan ing panganan saben bocah sing nyebabake gizi sing kurang bisa nyebabake prilaku sing diowahi.

Bocah-bocah sing tanpa katresnan lan keamanan ngerti yen kabutuhane ora bisa dipenuhi lan ngalami gejala sing padha karo ADHD.

Apa wae sing dadi penyebab ADHD ing bocah, nemokake lan nambani wektu sing tepat yaiku sing paling apik kanggo mbantu bocah bali urip normal. Sanajan mbutuhake sawetara wektu lan obat sing cocog, kanggo mulihake bocah ing kahanan normal, wong kudu sabar lan cukup ati-ati, sajrone perawatan.

Gejala ADHD: apa pratandhane ADHD?

Nanggulangi Kelainan Hyperactivity Attention Deficit (ADHD) pancen gampang banget. Sing luwih parah kahanan iki yaiku ora ngerti yen sampeyan kena kelainan iki.

Umume, gejala ADHD kedadeyan nalika bocah tuwuh. Lan uga wong diwasa bisa uga duwe wektu sing krasa ora fokus utawa ora ngganggu. Sampeyan uga gampang mbingungake gejala ADHD kanthi macem-macem masalah liyane kayata cacat sinau lan jinis masalah emosi liyane. Iki penting yen duwe kasus ADHD sing diduga didiagnosis dening profesional perawatan kesehatan.

Akeh wong sing takon karo awake dhewe "Apa aku duwe ADHD?". Ya, ora mung siji tes fisik utawa medis sing bisa digunakake kanggo nemtokake manawa ana wong sing nandhang penyakit kasebut. Kanggo wong tuwa sing curiga yen anak duwe penyakit iki, penting ngomong karo dokter bocah babagan keprigelan kasebut. Dheweke bakal duwe dhaptar priksa gejala sing beda-beda lan bisa mesthekake yen bocah kasebut ora nuduhake gejala kahanan sing padha.

Sanajan konsultasi karo profesional medis mesthi disaranake, sawetara pratandha ADHD katon jelas sanajan kanggo wong sing ora dilatih. Miturut Institut Kesehatan Mental Nasional (NIMH), gejala ADD kasebut diklasifikasikake dadi telung sebutan - perhatian, hiperaktivitas, lan impulsif.

  1. Perjuangan kanthi Instruksi

Salah sawijining watu pilar kategori inattention yaiku perjuangan karo instruksi. Iki kalebu masalah karo pituduh babagan tugas kerja, uga gagal fokus ing proyek sekolah kanthi bener. Bingung lan ora bisa fokus ing siji tugas uga ana gandhengane karo masalah ing ngisor iki.

  1. Fidgeting lan Squirming

Gerakan hiperaktif, kaya fidgeting lan squirming, bisa uga minangka pratandha ADHD. Yen sampeyan ora bisa mandheg obah nalika lungguh, utawa terus nutul utawa goyangake lampiran, coba gunakake karo dhokter babagan ADHD utawa masalah serius liyane, kayata penyakit Parkinson utawa sindrom Tourette.

  1. Masalah karo Kerja Sepi

Sanajan padha karo perjuangan karo instruksi, masalah karo kerja sing tenang iku beda, nanging umume, Gejala Kelainan Defisit Perhatian miturut NIHM. Tandha ADHD iki asring digandhengake karo gerakan hiperaktif utawa vokalisasi. Setelan sing sepi, kayata perpustakaan utawa rumah sakit, asring dadi lokasi utama kanggo mbabarake gejala kasebut.

  1. impatience

Ndhuwur kategori impulsivitas kalebu ora sabar. Akeh wong sing nandhang kasabaran kanthi normal saben dinane. Nanging, nalika kurang sabar kasebut mlebu ing wilayah ekstrem, mula bakal dadi tandha ADHD. Bandhingake kemampuan sampeyan supaya tetep tenang lan cocog karo wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan kanggo mbantu nerangake masalah potensial kasebut.

  1. Ngomong Nonstop

Ora ana sing salah yen duwe kapribaden sing bosen utawa bicara. Kanggo akeh wong, iki nyenengake lan nyenengake. Nanging, wong-wong sing ngomong kanthi rutin, berlebihan, lan tanpa alesan bisa uga berjuang karo salah sawijining gejala ADHD sing paling umum - ora bisa mandheg ngomong.

  1. Ngalamun lan Bingung

Mirip karo kurang konsentrasi, asring turu ing sesi ngalamun asring digandhengake karo kelainan iki. Kajaba iku, dadi bingung nalika sampeyan entuk fokus maneh saka ngalamun iki minangka pratandha ADHD. Saben uwong seneng ngeling-eling memori sing mbingungake utawa mbayangake pikirane kadang-kadang, nanging yen kegiyatan iki dadi ora bisa dikendhaleni, bisa uga wayahe nimbang pitulung.

  1. Ngganggu Wong Liyane lan Masalah karo Obrolan

Malah wong sing paling ramah masarakat bisa gagap lan kesandhung nalika ngobrol, banjur nggawe akeh panggunaan palsu. Nalika masalah kasebut dadi ora bisa dikendhaleni utawa kedadeyan asring banget, masalah kasebut bakal pindhah menyang kasus potensial. Yen sampeyan kerep ngganggu wong liya utawa ora netepi standar pacelathon normal, tumindak kasebut bisa negesake masalah mental sing luwih gedhe. Iki minangka salah sawijining gejala ADHD ing bocah-bocah.

  1. Nyopir sembrono

Apa sampeyan ngerti manawa salah sawijining gejala ADHD ing wong diwasa yaiku nyopir sembrono? Yen duwe ADHD, angel banget supaya fokus ing dalan. Sampeyan bisa gampang nganggu, sing bisa nyebabake kacilakan ing dalan. Lalu lintas bisa nggawe sampeyan gelisah banget. Sing paling elek yaiku sampeyan luwih cenderung padu lan padu ing dalan.

  1. Masalah Hubungan

Pracaya utawa ora, salah sawijining gejala umum ADHD ing wong diwasa yaiku masalah hubungan. Iki amarga kasunyatan manawa wong sing duwe ADHD diwasa angel ngrungokake lan nanggapi kanthi efektif, nyebabake komunikasi sing kurang. Ngurmati komitmen uga dadi masalah. Kajaba iku, wong sing duwe ADHD cenderung nesu kanthi tiba-tiba sing ngrugekake perkawinan, persahabatan, utawa hubungan liyane.

kesimpulan

Akeh gejala liyane sing uga ana gandhengane karo ADHD. Ora bisa lungguh nalika nedha bengi, gagah ing papan sing ora cocog, lan sinau alangan, kabeh kalebu kasus sing positif saka kelainan iki. Nanging, dheweke kabeh melu pitung tandha luwih gedhe iki utawa nambah kanthi sawetara bentuk utawa wujud. Yen sampeyan ngalami masalah karo gejala kasebut, utawa kombinasi sawetara, coba jadwal janji diagnosis ADHD karo pengasuh utama utawa psikolog kanggo ngrembug tumindak luwih lanjut.

Diagnosis ADHD: kepiye diagnosis ADHD?

Tandha utawa gejala ADHD sing umum kalebu: impulsivity, fidgeting, gampang gangguan, lan ora bisa ngrampungake tugas. Nalika bocah luwih umum didiagnosis, ADHD minangka kelainan sing uga nandhang wong diwasa. Wis sawetara tes sing digawe kanggo mbantu diagnosa ADHD ing bocah-bocah, kanthi sawetara dhaptar sing paling dipercaya ing ngisor iki.

Tes Stanford-Binet

Tes Stanford-Binet minangka penilaian kemampuan kognitif sing paling populer, uga dikenal minangka tes IQ. Yaiku kasusun saka sewidak pitakon sing dijaluk dijawab individu. Wangsulan kasebut banjur kabiji kanggo menehi kemampuan kognitif kira-kira, utawa IQ pasien. Tes iki bisa ditindakake kanthi online uga liwat dokter.

Skala Intelijen Weschler Kanggo Anak

Tes sing populer kanggo bocah yaiku Skala Intelijen Weschler kanggo Anak (WISC-IV). Tes kasebut ditindakake kanggo bocah-bocah umur 6 lan 16 lan butuh wektu antara 48-65 menit kanggo nemtokake kemampuan intelektual umum pasien. Tes kasebut kalebu limalas subtest, sing diukur karo limang indeks utama. Iki minangka: indeks kompresi lisan, indeks spasial visual, indeks pertimbangan cairan, indeks memori sing digunakake, lan indeks kacepetan pangolahan. Indeks kasebut ditaksir bebarengan karo limalas subtest kanggo nemtokake kemampuan intelektual saka individu sing dites, sing banjur bisa mbantu diagnosa ADHD.

Batere Kaufman Kanggo Bocah

Tes liyane sing misuwur kanggo diagnosa ADHD ing bocah yaiku Baterai Kaufman for Children (KABC). KABC minangka tes diagnosis psikologis kanggo pambiji pangembangan kognitif sing dikembangake ing taun 1983 lan direvisi ing taun 2004. Tes iki nggunakake pangembangan anyar ing teori psikologi lan metodologi statistik, dadi populer ing antarane pasien lan dokter. KABC uga menehi perhatian khusus kanggo klompok cacat lan klompok sing nandhang cacat pembelajaran, uga minoritas budaya.

Wawancara karo dokter lan timbangan rating

Saliyane tes kasebut, pasien sing seng di tuduh nandhang penyakit bisa nindakake wawancara karo dokter, sajrone pemeriksaan fisik uga bakal ditindakake. Dhaptar prilaku lan rating rating bakal diwenehake marang wong tuwa lan guru pasien supaya bisa diisi nalika ngawasi individu kanggo nemtokake faktor lan gejala tartamtu sing ana. Dhaptar rating kasebut digabung karo tes apa wae sing wis kasebut sadurunge wis ditemtokake dadi cara sing efisien kanggo diagnosa.

Perawatan ADHD: Pangobatan ADHD vs terapi

Minangka wong tuwa, sampeyan mesthi kepengin golek perawatan sing paling apik kanggo bocah supaya bisa cepet-cepet metu saka masalah kasebut. Kasunyatane, ora ana perawatan paling apik kanggo ADHD lan kasunyatan liyane, saiki, ora ana obat kanggo ADHD. Nanging, sampeyan ora prelu kuciwa. Pangobatan sing kasedhiya isih bisa mbantu bocah supaya sukses.

Obat kanggo ADHD

Resep pangobatan ADHD kanggo bocah

Pilihan perawatan iki digunakake kanthi akeh lan nggawa efek cepet.

Pangobatan ADHD pisanan sing resep biasane stimulan. Perangsang iki nambah kegiyatan ing otak, utamane ing area sing tanggung jawab kanggo perhatian, kontrol impuls, lan fokus. Stimulan duwe efek positif nalika nambah fokus lan ngontrol awake dhewe. Nanging, nalika nerangake katrampilan sosial lan prestasi ing akademik, iki isih gumantung karo bocah kasebut. Obat stimulan bener ngemot salah siji saka loro: methylphenidate lan amfetamin.

Pilihan kaping pisanan saka kalorone yaiku methylphenidate amarga ditemokake luwih sithik efek samping. Methylphenidate sejatine dawa, medium, lan dawa. Yen bocah ora nanggapi methylphenidate, mula dheweke diwenehake amfetamin. Kanggo durasi cendhak sing suwene 6 jam, resep Dextrostat lan Dexedrine. Kanggo durasi medium lan dawa, Adderall diwenehake.

Yen stimulan ora efektif kanggo bocah, mula Atomoxetine lan Antidepresan diwenehake. Nalika rong perawatan sing nglibatake stimulan wis gagal, mula Atomoxetine minangka langkah sabanjure ing proses kasebut.

Siji perkara penting sing kudu dicathet babagan pangobatan ADHD yaiku nyatane ora ana obat siji sing disaranake kanggo kabeh bocah. Pangobatan kasebut sejatine diwenehake kanthi nyoba-lan-kesalahan. Iki kabeh gumantung marang reaksi apa sing bakal ditrapake bocah. Nanging, nalika pangobatan sing ditemtokake wis ditemtokake, gejala kelainan kasebut bisa ditindakake kanthi gampang.

Yen ana bab liyane sing kudu sampeyan ngerteni babagan pangobatan ADHD, kasunyatane ora bisa ngobati penyebab kelainan kasebut. Kabeh sing bisa ditindakake yaiku nyuda gejala ADHD. Kajaba iku, nalika obat-obatan kasebut disenengi karo konseling utawa terapi tindak tanduk, iki bisa mbantu akeh.

Resep obat ADHD kanggo wong diwasa

Kahanan kasebut ora mung kelainan ing bocah-bocah. Uga ana ing wong diwasa! Sanajan kayane angel dikelola, ana pangarep-arep lan mupangat banget yen nggunakake obat ADHD kanggo wong diwasa.

Ana akeh pilihan kanggo milih obat ADHD sing cocog kanggo sampeyan. Sampeyan bisa ngombe obat ADHD resep utawa nyoba obat alami kanggo ADHD.

Kanggo entuk resep kanggo ADHD, luwih dhisik sampeyan kudu didiagnosis karo psikiater utawa neuropsychologist. Iki kalebu pitakon lan tes serius kanggo nemtokake subtipe ADHD sing sampeyan duwe. Iki bakal mbantu nemtokake obat ADHD sing cocog kanggo sampeyan.

Ana sawetara kelas obat resep kanggo wong diwasa sing duwe ADHD. Iki kalebu saka stimulan nganti kelas obat liyane sing ora duwe efek ora langsung kanggo mbantu gejala ADHD.

  • Adderall: yaiku gabungan saka amfetamin lan dextroamphetamine. Iki minangka pilihan umum obat ADHD kanggo wong diwasa. Adderall tumindak ing sistem saraf pusat kanggo mbantu nyuda hiperaktif lan ngontrol impuls. Dokter sampeyan bakal ngganti dosis nganti nggawe rencana perawatan sing cocog kanggo sampeyan.
  • Ritalin (Methylphenidate): minangka stimulan sistem saraf pusat sing padha karo Adderall. Iki mbantu nyuda gejala hiperaktif lan kontrol impuls. Ritalin minangka obat sing target gejala ADHD lan ADD. Dianjurake supaya obat iki minangka bagean saka program perawatan dhukungan sing kalebu konseling lan terapi liyane kanggo nggedhekake perawatan ADHD.
  • Concerta (Methylphenidate): tumindak kaya Ritalin minangka stimulan sistem saraf pusat. Concerta minangka jeneng merek liyane kanggo kelas obat iki, uga Metadate.
  • Vyvanse (Lisdexamfetamine) minangka obat ADHD sing luwih anyar kanggo wong diwasa. Vyvanse uga bisa digunakake kanthi aman ing bocah sing duwe ADHD sajrone umur 6. Iki minangka stimulan sistem saraf pusat sing ngilangi gejala hiperaktif, kontrol impuls, lan mbantu wong diwasa ADHD sing ngalami masalah mangan amarga impulsivitas. Alesan kenapa Vyvanse minangka pilihan obat ADHD sing luwih apik kanggo wong diwasa amarga ora duwe efek samping sing abot kaya wektu rilis obat ADHD liyane.
  • Straterra: obat iki dudu stimulan, ora kaya obat ADHD liyane kanggo wong diwasa. Straterra minangka hambatan reuptake norepinefrin selektif, yaiku mekanisme tumindak sing padha karo sawetara antidepresan. Mekanisme tumindak nyata ngobati ADHD karo obat iki durung dingerteni. Nanging, bisa uga ana asil saka nambahi norepinefrin ing otak. Norepinefrin nduweni peran penting ing rentang perhatian lan prilaku. Straterra dianjurake kanggo dadi bagean saka program perawatan sing kalebu langkah psikologi, pendhidhikan, lan sosial kanggo nambani kahanan kasebut.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana sawetara alternatif kanggo obat ADHD kanggo wong diwasa. Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan obat sing paling cocog kanggo sampeyan, sampeyan kudu njaluk saran saka dhokter nalika sinau kabeh opsi kanggo ngerteni apa sing bisa ditrapake kanggo penyakit.

Beda antara obat ADHD resep IR lan XR kanggo wong diwasa

Kabeh wong beda nanggepi pangobatan ADHD. Sampeyan bisa uga nyoba nyoba sawetara jinis obat sing paling cocog kanggo sampeyan.

Bedane formulasi IR lan XR yaiku jangka wektu sing bisa digunakake. Ing pangobatan ADHD kanggo wong diwasa, obat wektu sing diluncurake bisa uga duwe peranan penting ing perawatan ADHD.

Formulasi IR dikenal minangka formulasi rilis langsung. Formulasi kasebut bakal bisa digunakake langsung yen dicerna. Gumantung saka kabutuhan wong diwasa sing duwe ADHD, formulasi IR bisa uga kudu diwenehake luwih kerep supaya ora ngobati obat.

Formulasi ER diluncurake ing lembur. Dheweke nyedhiyakake tumindak sing luwih lancar lan duwe durasi wektu kanggo nggarap awak. Opsi iki bisa dadi pilihan sing apik kanggo nyuda efek samping sawetara wong diwasa kanthi pengalaman ADHD ing formulasi IR. Salajengipun, formulasi ER minangka pilihan paling apik karo wong sing lali ora ngombe obat-obatan kanthi tepat wektu.

Pangobatan ADHD alami kanggo wong diwasa

Bebarengan karo, utawa malah tanpa resep ADHD resep kanggo wong diwasa, ana produk alami sing bisa dadi pilihan banget kanggo ngobati ADHD diwasa. Sadurunge ngelingi obat ADHD alami, coba coba gunakake pilihan karo dhokter.

  • Minyak ijo: asam lemak omega 3 wis kabukten bisa nambah katrampilan kesehatan mental kanggo wong diwasa kanthi kahanan kasebut. Minyak iwak bisa nambah hiperaktif, ningkatake rentang perhatian, lan nyuda pamikiran sing ora jelas. Sampeyan bisa uga njupuk minyak iwak minangka kapsul utawa saka panganan kayata salmon, tuna, trout, lan sardin. Wangun kapsul gampang banget. Minyak iwak paling dhuwur sing disaranake kanggo ADHD yaiku dening Nordic Naturals.
  • seng: sawetara panliten nuduhake nyuda hiperaktif lan impulsivitas nalika nggunakake suplemen seng ing wong sing duwe ADHD. Penelitian nyebutake pasien ADHD diwasa duwe tingkat seng sing luwih murah tinimbang karo wong sing ora duwe kahanan kasebut. Sampeyan bisa njupuk seng ing bentuk kapsul utawa entuk saka panganan kayata kacang, produk susu, kacang buncis, biji-bijian, lan sereal sing diperkaya. Yen sampeyan ngelingi seng minangka suplemen obat, merek suplemen paling apik sing dipilih yaiku SAIKI Panganan.
  • Melatonin: obat iki ora kudu mbantu ADHD kanthi langsung. Kanggo sing nemoni masalah turu, melatonin minangka obat alami kanggo mbantu wong diwasa turu ing wayah wengi. Wong sing duwe ADHD sing kurang turu ngrusak gejala ADHD.

Obat ADHD kanggo wong diwasa bisa migunani kanggo nambah kualitas urip. Yen sampeyan ngrasakake wong, utawa malah duwe gejala ADHD, aja wedi didiagnosis. Obat ADHD kanggo wong diwasa wis kasedhiya pirang-pirang taun. Dheweke kabukten bisa mbantu ngatasi kelainan kasebut kanthi efektif. Akeh wong diwasa sing wis ngombe obat ADHD ora nyesali keputusane.

Terapi prilaku

Terapi prilaku bisa mbutuhake akeh wektu lan gaweyan, nanging asile bisa menehi hadiah banget. Kajaba iku, yen wong tuwa ora pengin bocah ngombe obat ADHD, terapi prilaku minangka pilihan sing tepat. Terapi prilaku kalebu meksa bocah kanthi semangat nalika nindakake perkara sing apik lan uga ngukum nalika tumindak salah (nanging, paukuman ora asring digunakake). Terapi prilaku kognitif mbantu bocah-bocah ngerti pola pikir negatif lan cara ngindhari. Beda karo terapi obat, efek terapi prilaku tetep. Kanthi pendekatan sing bener, terapi prilaku bisa nggawe keajaiban supaya bocah bisa ngatur lan ngatasi kahanan kasebut.

Apa perawatan paling apik kanggo ADHD?

Kaya kasebut ing ndhuwur, ora ana perawatan paling apik kanggo ADHD. Nanging, wong tuwa bisa njupuk keputusan adhedhasar pendapat babagan narkoba. Yen wong tuwa ora pengin anak nggunakake obat-obatan, terapi tindak tanduk bisa dadi pilihan sing apik. Beda karo obat, terapi tindak tanduk dhewe bisa mbantu bocah ngatur gejala ADHD kanthi apik yen wong tuwa ngetrapake kanthi bener. Nanging, kanthi praktik, dhokter nyaranake supaya wong tuwa kudu nggunakake terapi tindak tanduk kanthi kombinasi obat kanggo efek maksimal.



Pilih kolom sing bakal ditampilake. Wong liya bakal didhelikake. Seret banjur selehake kanggo ngatur urutan maneh.
  • gambar
  • SKU
  • Rating
  • price
  • stock
  • kasedhiyan
  • Tambah Wadhah
  • Description
  • Content
  • bobot
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • kawicaksanan
  • Atribut khusus
  • kothak Custom
mbandhingaké
Wishlist 0