Telekomunikasi

Populasi jagad iki saya akeh lan sikap masarakat tumrap jinis dadi luwih liberal. Yen wis diandharake, panyebaran penyakit kelamin (STD) bisa ora bisa dikendhaleni nalika masarakat ora ndhidhik babagan bab penyakit kasebut. Akeh pati sing disebabake amarga STD sing bisa diatasi amarga kurang informasi. Disaranake banget supaya masarakat ora milih pasangan seks acak utawa nggunakake langkah pencegahan kaya nggunakake kondom.

Penyakit Tular Seksual (STD), uga dikenal kanthi infeksi seksual (STI) yaiku infeksi lan penyakit sing ditularake dening agen infeksi kaya jamur, bakteri, virus lan parasit sajrone hubungan seksual. Organisme cilik iki umume ditemokake ing pirang-pirang bagean awak kayata tutuk, tenggorokan lan area kelamin.

Membran mukus saka penis, vulva lan tutuk minangka titik transmisi STI sing umum. Iki nggawe jinis seks minangka cara paling umum kanggo nularake penyakit sing nyebabake bakteri sanajan kasus terpencil kedadeyan ing kontak kasual kaya nutul, ngrangkul lan ngambung.

Ing ngisor iki minangka dhaptar penyakit umum sing ditularake kanthi panjelasan sing cocog babagan panyebab, gejala lan perawatan.

Chancroid disebabake dening bakteri sing diarani Haemophilus ducreyi. STD iki umum banget ing negara-negara sing luwih mlarat amarga nyebarake jinis komersial kanthi nyebar. Miturut riset medis, risiko wong sing ora disunat kaping telu luwih gedhe tinimbang pria sunat. Sawise bakteri diinkubasi wiwit sedina nganti rong minggu, umpluk cilik katon nyebabake maag. Ulkus bisa nglarani banget, duwe wates sing ora teratur lan bisa getihen nalika dikeruk. Chancroid bisa diobati nganggo Azythromicin, Oral Erythromycin utawa Ceftriaxone.

Gonore minangka salah sawijining penyakit nular sing paling umum ing donya. Iki disebabake dening bakteri Neisseria gonorrheae. Infeksi kasebut bisa nambah risiko AIDS sing diwedeni amarga lemes ing lumahing mukosa. Bakteri kasebut diinkubasi sajrone 2 nganti 14 dina. Gejala ing pria kalebu nyeri pipis lan nanah sanajan ing sawetara kasus, ora ana gejala kanggo pria. Gejala ing wanita kalebu buang bawok, disuria utawa kangelan nguyuh, getihen lan siklus getihen lan getihen sajrone utawa sawise hubungan seksual. Kram, getihen ing antarane menstruasi, demam lan mutah minangka gejala sing luwih maju ing wanita. Indikasi kasebut bisa nyebabake pangembangan penyakit radang panggul (PID).

herpes duwe rong jinis infeksi gumantung saka loro Virus Herpes Simplex (HSV). Jinis HSV-1 minangka panyebab infeksi orofasial. Infeksi iki diwujudake ing lara demam lara adhem umume ing lambe nanging bisa ditemokake ing rai, irung, kuping lan laring. Kadhangkala bisa uga disalahake minangka sariawan. Jenis HSV-2 minangka agen penyebab herpes kelamin. Herpes genital ditondoi dening lesi lan lesi ing wilayah kelamin. Bayi ing njero rahim duwe risiko bisa ngalami virus sing asring nyebabake fatal iki.

Chlamydia minangka penyakit sing gampang diatasi sing bisa dipikolehi kanthi nggawe seks bawok, oral utawa anal karo wong sing kena infeksi. Iki meh minangka salah sawijining STD ing AS. Penyakit iki disebabake dening bakteri Chlamydia trachomatis. Ing wanita, penyakit iki bisa uga ora nuduhake gejala supaya bisa entuk reputasi minangka epidemi bisu. Sawetara gejala sing dingerteni ing wanita kalebu mbuwang bawok sing aneh, nyeri nalika hubungan seksual, demam, nyeri weteng lan nyeri ing kencing utawa sering nguyuh. Kanggo pria, gejala kasebut kalebu demam, ngobong utawa nyeri banget, mbuwang penis sing ora biasa, lan pembengkakan testis. Tetracycline, Amoxicillin, Erythromycin, Ciprofloxacin, Azithromycin lan Doxycycline dikenal minangka antibiotik sing bisa ngobati penyakit iki kanthi efektif.

Human Papillomavirus bisa nyebabake tuwuhing mripat lan kanker kelamin sing ora normal. Ana luwih saka 50 jenis virus iki kanggo saben infeksi. Contone, galur 6 nyebabake kutil kelamin, galur 2 nyebabake kutil tangan lan galur 13 nyebabake lesi ing cangkem. Bisa uga galur 16 lan 18 minangka panyebab kanker, sanajan galur liyane nyebabake penyakit kulit langka sing bisa nyebabake kanker.

Sypilis Minangka penyakit sing gampang ditularake nyebabake bakteri Treponema pallidum spirochete. Infeksi tandha wiwitan yaiku pembentukan lesi sing diarani chancre lan cairane nemen banget. Nalika penyakit kasebut mlebu ing tahap sekunder udakara enem minggu, benjolan katon ing tutuk lan lesi ing kelamin. Mriyang lan sirah bisa krasa lan kelenjar getah bening bisa nambah. Sawise iki, penyakit kasebut mlebu ing tahap laten, gejala njaba katon ilang, nanging ana inflamasi ing organ internal. Nalika tataran tersier kedadeyan lumps diarani gummas sing tuwuh ing organ internal, kulit lan membran lendhut. Pati akeh sing ngetutake utamane yen jantung wis kena pengaruh banget.

hepatitis yaiku infeksi virus sing ngrusak ati. Sanajan ora diwenehi obat sing jelas, wis ana vaksin kanggo Hepatitis. Hepatitis ana limang jinis: Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis C, Hepatitis D lan Hepatitis E.

Trikomoniasis disebabake dening protozoa sel tunggal sing diarani Trichomonas vaginalis. Infeksi iki kena pengaruh 7.4 yuta wong Amerika saben taun. Iki nginfeksi saluran genitourinary tract, ing uretra ing pria lan tempek ing wanita. Iki minangka penyakit sing bisa diatasi.

Sindrom imunodefisiensi sing dipikolehi (AIDS) paling serius ing kabeh penyakit sing nularake seksual lan durung ngerti tamba. Disebabake virus imunodefisiensi manungsa (HIV), AIDS mateni ewonan wong tanpa preduli umur, jinis lan orientasi. Sistem kekebalan minangka target utama virus supaya nalika agen pertahanan alami awak lemes, organisme sing mbebayani kaya bakteri lan virus nyerang serangan oportunistik ing organ awak utama. Iki nyebabake pirang-pirang penyakit awak sing bisa nyebabake wong nandhang sangsara nganti seda.



Pilih kolom sing bakal ditampilake. Wong liya bakal didhelikake. Seret banjur selehake kanggo ngatur urutan maneh.
  • gambar
  • SKU
  • Rating
  • price
  • stock
  • kasedhiyan
  • Tambah Wadhah
  • Description
  • Content
  • bobot
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • kawicaksanan
  • Atribut khusus
  • kothak Custom
mbandhingaké
Wishlist 0