Telekomunikasi

Apa kukul?

Kukul minangka kelainan kulit umum sing nyebabake tekanan psikologis sing luar biasa. Panandhang kukul lan sing ngalami penyakit sing diarani dermatologis KERETOSIS RETENSI, duwe kelenjar sebaceous aktif sing nyebabake kulit nyumbat karo sel sing mati ing permukaan lan iki akibate ngasilake bakteri.

Sel kulit sing mati terus diucapake saka epidermis. Kadhangkala, lan utamane ing kulit berminyak, sel-sel iki ora mudhun lan bisa tuwuh, pungkasane tiba ing bolongan pori-pori, lan akibate pori kasebut diblokir.

Hawa seger ora bisa mudhun ing folikel kanggo ngirim oksigen detoksifikasi. Akibate yaiku pori sing dipasang kanthi lingkungan sing anget lembab. Iki minangka papan kanggo bakteri sing sampurna. Nalika bakteri nglumpuk lan nuwuhake, mula saya gedhe ing folikel, lan ana radhang. Loro-lorone whiteheads lan blackheads diwiwiti minangka "microfollowone". Iki bisa dadi whitehead utawa blackhead utawa pungkasane dadi titik pustule.

Iki gegayutan karo faktor patogen sing kudu ditrapake kanggo nyusun rencana perawatan kelainan kasebut. Sampeyan bakal ngobati peradangan, panyebaran hiperaktif, sebum berlebihan, lan P akne. Iku gumantung saka sepira seriuse penyakit sing sampeyan butuhake. Ing sawetara kasus, antibiotik topikal utawa sistemik kudu digunakake lan yen perlu benzoyl peroksida kanggo nyuda munculnya resistensi.

Sanajan angel banget, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan ora kesepian. Pangobatan kukul bisa uga katon adoh banget, nanging saben lelungan wis diwiwiti. Sampeyan bisa dingerteni yen sabar iku angel banget yen masalah sampeyan ditulis ing praupan sampeyan. Nanging, bisa uga mboseni lan mbuwang wektu, kulit bakal weruh dina sing paling apik yen sampeyan terus-terusan mandhiri menyang kulit sing bening.

 

Sapa sing kukulen?

Wong-wong saka kabeh bangsa lan umur ngalami kondhisi kulit sing ngganggu iki. Umume umume remaja lan wong diwasa enom. Kira-kira 80 persen kabeh wong umur 11 lan 30 ngalami wabah kukul ing sawetara wektu.

Kanggo umume wong, cenderung ilang nalika tekan telung puluhan taun; nanging, sawetara wong sing umur patang puluh lima puluhan isih ngalami masalah kulit iki.

Wangun kukul

Kahanan kulit iki ana ing macem-macem bentuk lan biasane diidentifikasi kanthi ukuran lan keruwetan, lan nandhang wong kanthi kabeh umur. Biasane, bentuk abot tuwuh saka bentuk sing luwih alus; dene wong liya bisa berkembang mandhiri.

Wangun nalika folikel rambut (pori-pori) ing kulit disumbat dening produksi sebum (minyak alam sing diprodhuksi kulit), sel mati lan kena infeksi bakteri. Iki nyebabake peradangan (bengkak, abang lan nyeri) nalika infeksi.

Wiwitane kalebu jinis lesi sing paling cilik, diarani microcomedo. Gumantung saka tuwuhing microcomedo iki, bisa uga dadi comedo terbuka utawa comedo tertutup.

Sadurunge nyoba nyingkirake kukul kanthi macem-macem perawatan kukul sing kasedhiya, sampeyan kudu ngerti jinis kukul sing nolak. Iki ringkesan macem-macem jinis:

  • Kukul Vulgaris - iki minangka bentuk sing paling umum, sing kalebu blackhead (open comedo) lan whiteheads (comedo tertutup). Wangun kukul iki minangka jinis kukul sing paling gampang ditambani
  • Ireng - Blackheads tuwuh nalika pori-pori diblokir sebagian nganggo sel kulit mati, bakteri lan sebum. Werna ireng pimple iki ora disebabake rereget, nanging wujud nalika pigmen kulit sing kena reaksi oksigen ing awang-awang. Blackhead bisa uga angel diobati.
  • Putih Putih - Whitehead minangka produk pori-pori sing diblokir kabeh. Pori kasebut isi bakteri, minyak lan sel kulit mati, lan campuran iki katon putih ing sangisore kulit. Whiteheads luwih gampang diobati tinimbang blackhead.
  • Papula - Papula diblokir pori-pori sing kena infeksi lan radang. Dheweke katon minangka nabul abang ing lumahing kulit. Jerawat iki ora nate diperes, amarga iki bakal nyebar infeksi menyang wilayah sekitar, ngalangi penyembuhan lan nyebabake bekas luka.
  • Pustula - Pustula katon kaya whitehead, kajaba kukul ing endi sing radang, katon abang lan tengah putih utawa kuning amarga nanah. Umume sing umume diarani jerawat utawa zit, biasane dadi pustula.
  • Nodul - Nodul, utawa kista, kalebu kukul sing parah sing formasi kaya pus ing ngisor kulit. Jinis kukul kasebut mbutuhake wektu suwene kanggo nyingkirake. Nodula ora nate diperes. Remet bakal nyebar infeksi menyang jaringan liya ing sekitar situs infeksi utama lan nggawe penyembuhan luwih angel. Nodula nglarani banget lan bekas bekas lara luwih umum lan paling elek tinimbang sing disebabake saka bentuk liyane.
  • Kukul Cystic - kukul kistik minangka salah sawijining bentuk paling parah. Wangun kistik asring kedadeyan amarga nyemprot kukul cilik sing ana pus. Iki nyebabake nanah lumebu ing jaringan kulit. Tumbukan kulit sing diiseni nanah alus sing empuk gedhe, nglarani lan angel diobati. Kukul cystic bisa mengaruhi pasuryan lan area awak liyane.
  • Kukul Rosacea - Kukul Rosacea, utawa sing luwih akurat diarani rosacea, yaiku kahanan kulit kronis sing katon kaya ruam abang. Iki mengaruhi umume wong diwasa setengah umur kanthi kulit sing adil. Jerawat asring ngancani ruam, sing biasane diwatesi ing bathuk, pipi, irung, lan dagu. Penyebab rosacea ora dingerteni, nanging genetika bisa uga dadi faktor penyumbang. Rosacea sing ora ditambani sing parah, bisa uga bisa nyebabake parfum.
  • Kukul Konglobata - Kukul Conglobata minangka jinis kukul kistik sing parah banget, umume mengaruhi pria ing antarane umur 18 lan 30 taun. Bentuk iki dibedakake karo nodul inflamasi sing jero lan nyambung ing sangisore kulit karo nodul liyane, dikombinasikake karo komedo ireng gedhe. Jerawat iki bisa tahan pirang-pirang taun lan bisa nyebabake bekas lara, lan angel diobati.

Kukul sing entheng asring responsif kanggo perawatan omah, nanging yen sampeyan duwe bentuk sing abot, sampeyan kudu takon karo dokter kulit utawa profesional kesehatan kanggo mbantu njupuk keputusan babagan perawatan sing paling apik kanggo jinis iki.

Jinis kukul

Kondisi kulit iki bisa ngrusak kulit sing katon apik lan sehat kanthi ombone gedhe banget, luwih-luwih yen diidini bisa maju.

Sawetara jerawat lan bintik-bintik bisa kedadeyan ing wektu sing padha utawa mung sawetara, lan gumantung karo iki, kondisi kulit iki bisa ditingkatake minangka

-       Kelas 1 - sing biasane kalebu blackheads

-       Kelas 2 - biasane kalebu whiteheads, nanging blackhead uga bisa ngancani

-       Kelas 3 - pus kebak ing ndhuwur kulit kaya jerawat

-       Kelas 4 - Iki dianggep minangka pirang-pirang jinis kukul sing ana ing kanthong cilik sing ana ing knobby nanging kanthong pus sing biasane diobong lan nglarani.

Kukul Hampang

Iki umume ditemokake nalika remaja, umume katon ing sekitar bathuk, lan uga ing irung. Kepala putih cilik uga bisa dicathet ing sekitar area dagu. Nanging, wong diwasa uga wis ngerteni yen ana perkembangan bentuk sing entheng mengko ing umur.

Tandha pisanan gangguan kulit sing nyebabake pangembangan kukul bakal katon, kaya kulit sing katon berminyak, ireng ireng mbukak, asring sawetara kedadeyan kasebut bebarengan. Nanging, ora ana inflamasi kulit sing biasane katon ing tahap iki.

Kukul sing entheng utawa kelas 1 ana ing tataran sing cukup gampang diobati. Agen topikal sing over-the-counter lan kebersihan sing cukup cukup kanggo ngontrol kahanan kasebut. Sampeyan bisa uga butuh wektu udakara sewulan kanggo ngerteni luwih apik ing kondhisi kasebut, nanging nalika perawatan diwiwiti, bisa nyegah perkembangan jerawat.

Kukul Moderate

Kaya sing diandharake, iki bakal duwe pangkat luwih dhuwur tinimbang kukul sing entheng. Blackheads lan whiteheads biasane bakal luwih nyebar tinimbang mung diwatesi ing area cilik. Titik kasebut ukurane luwih gedhe amarga pembentukan nanah, lan pembengkakan ringan uga bisa dicathet ing tahap iki. Ing wanita, breakout biasane pas karo siklus menstruasi, yaiku sadurunge pra-menstruasi utawa nalika menstruasi.

Kukul moderat utawa bahan 2 biasane mbutuhake kombinasi asam salisilat lan krim benzoyl peroksida kanggo mateni bakteri lan kanggo nutupi ndhuwur kulit, lapisan kanthi lapisan, supaya bisa ngilangi jerawat. Sanadyan kebersihan sing apik, kayata ngumbah area kanthi rutin kanggo ngilangi sebum sing berlebihan, lan supaya ora asring milih utawa ngepet komedone, kudu diikuti.

Kukul Kukul

Intensitas peradangan kulit lan jumlah bintik-bintik bakal akeh banget dibandhingake karo kelas 1 lan 2, ing tahap iki, sing dianggep rada parah. Dhuwure kulit kaya jerawat, biasane pucuk lan katon nesu bakal luwih akeh, lan uga bisa dideleng ing papan liya, kayata dodo lan punggung ing sisih ndhuwur.

Ing tahap iki, kulit sampeyan kudu diobati kanggo nyegah perkembangane menyang bentuk sing luwih parah utawa kelas 4, sing biasane alon nanggepi perawatan apa wae. Bebarengan karo krim topikal, obat oral uga bakal diwenehake kanggo ngontrol tuwuhing awak. Agen pengelupasan kulit uga bakal digunakake kanggo nyegah bekas luka sing bisa ditinggalake dening pembentukan kukul.

Kukul kelas 4

Ing tahap iki, breakout bakal parah. Bakal katon minangka kista gedhe, katon nodular, kanthi tingkat peradangan kulit sing luwih gedhe.

Bebarengan karo agen topik lan oral, terapi ringan uga kudu diikuti kanggo ngontrol jerawat luwih lanjut. Nanging, iki dianggep minangka jinis kukul sing paling langka, amarga biasane nalika tahap kaping telu pangembangan, ana wong sing njaluk bantuan profesional kanggo njaluk bantuan profesional.

Napa sampeyan kudu ngubungi dokter kulit

Dokter kulit sing nduweni kualifikasi - dokter kulit - minangka port telpon pertama nalika sampeyan pengin tuku pil kukul. Penting banget kanggo ngunjungi dermatologis kanggo diagnosa panyebab masalah supaya obat kukul sing tepat bakal diwenehake. Nanging, sampeyan isih kudu ngerti babagan jinis obat kukul sing ditawakake lan efek apa sing bakal ditindakake pangobatan tartamtu.

Kondisi kulit iki bisa dikategorikake kanthi bentuk entheng, moderat lan abot. Ing jinis serius kayata kukul cystic, sampeyan kudu nggunakake cara perawatan sing tliti dening ahli kulit. Dokter kulit ngerti macem-macem jinis perawatan lan sampeyan bisa milih perawatan sing disenengi. Ing sawetara kasus, dermatolog uga gagal menehi resep obat sing tepat kanggo nyingkirake kahanan kulit sing nggegirisi iki. Umume yen sampeyan minangka klien anyar kanggo ahli dermatologis lan anyar kanggo perawatan sing ditrapake, bisa uga iritasi kulit.

Obat kukul duwe formulasi unik dhewe. Sawetara digawe kanthi kombinasi obat alami lan tartamtu sing alus lan nyenengake kulit, lan uga digawe nganggo bahan kimia liyane. Ana obat kukul sing larang lan efektif kanggo wong liya, nanging ora bakal bisa digunakake, kosok balene. Pikiran utama yaiku rega ora masalah nalika milih obat sing bener.

Napa sampeyan kudu miwiti karo obat kukul

Wong sing ngalami masalah kulit iki ngerti pentinge nggunakake obat sing efektif. Wirang nandhang kasusahan kudu mandheg langsung. Ora ana sing kudu ditolak amarga duwe kukul sing ala. Mulai golek perawatan sing cukup efektif kanggo ngresiki rai lan awak lan nyegah gangguan ing mbesuk. Mungkasi saiki sadurunge dadi luwih parah kondhisi kulit sampeyan saiki.

Obat-obatan ing counter bisa biasane luwih entheng lan ora ngemot antibiotik kukul lan bahan kimia liyane kanggo ngilangi bakteri; dene obat kukul resep bakal menehi sampeyan ekstra sithik kanggo ngilangi kondisi kulit sing luwih abot.

Sawetara obat obat kukul sing umum yaiku:

  • Asam Salicylic

Sumber asam salisilat alami bisa ditemokake ing tanduran White Willow lan wis dikenal pirang-pirang abad kanggo ngatasi rasa lara lan uga nyuda demam. Dandanan kimia mirip karo aspirin.

Minangka obat, nyebabake sel permukaan kulit luwih gampang ngeculake, ngancurake bakteri ing pori-pori sing tersumbat lan nyuda ukuran pori saengga infeksi luwih ora bisa kedadeyan. Iki uga mbantu ngasilake sel anyar.

FDA nyaranake nglindhungi kulit saka srengenge nalika nggunakake produk kanthi asam salisilat.

  • Benzoyl Peroksida

Ditemokake ing taun 1920-an manawa bisa ngobati jerawat, benzoyl peroksida digunakake minangka krim utawa gel topikal. Disaranake nggunakake konsentrasi 2.5% kanggo miwiti, lan alon-alon nggawe konsentrasi nganti 5% lan 10% sawise kulit duwe wektu kanggo nambah toleransi.

Benzoyl Peroxide bisa digunakake kanthi cara ngeringake lan ngresiki pori-pori bakteri lan nyepetake pembaharuan sel.

  • Resorisinol

Resorcinol minangka senyawa kimia sing nduweni sifat antiseptik lan disinfektan. Biasane digunakake kanggo penyakit kulit sing luwih abot kayata eczema lan psoriasis, kanthi konsentrasi dosis 2% utawa kurang, resorcinol uga minangka obat kukul sing efektif.

Ing ngisor iki minangka dhaptar obat kukul resep umum:

  • Clindamycin

Kelas obat kukul oral antibiotik, Clindamycin paling efektif tumrap infeksi bakteri aerobik (mbutuhake oksigen) lan anaerobik (ora mbutuhake oksigen).

Yen ditrapake kanthi topikal, bisa mbantu nglawan jerawat lan paling efektif yen digunakake bebarengan karo Benzoyl Peroxide utawa Adapalene (retinoid).

Antibiotik sing padha karo penisilin, paling apik digunakake kanggo salep, krim utawa gel kanggo ngobati jerawat.

  • tetracycline

Tetracycline uga minangka bentuk antibiotik kanggo nglawan infeksi bakteri. Iki digunakake kanggo ngobati kukul lan uga rosacea. Efek sampinge kalebu perubahan warna untu, lan ora bisa ditindakake dening wanita hamil.

Tretinoin (jeneng merek: Accutane) yaiku bentuk asam vitamin A lan luwih dikenal karo obat kukul Retin A. Tretinoin uga ngobati keratosis pilaris (benjolan kasar ing kulit sing katon kaya kulit pitik) lan wis kabukten proses kulit tuwa.

Efek samping kalebu gatel, abang lan sensasi kobong. Penting nalika nggunakake Retin A kanggo ngetutake rekomendasi dokter kulit kanthi tliti lan aja nganti srengenge. Nalika Tretinoin ngencengi kulit, waxing uga kudu dihindari.

Manfaat Accutane Lan Efek Ala

Umume dingerteni yen obat Accutane mung nyedhiyakake asil sing apik banget kanggo wong sing ngalami jerawat. Saliyane, mung bakal menehi efek samping yen ana sing nggunakake meteng. Accutane dianggep minangka obat pungkasan lan umume diwenehake yen ora ana sing bisa ngobati jerawat. Mula ing skenario iki, kita wis ngerti manawa ana kahanan tartamtu sing ora bisa ngombe obat kukul amarga bisa nyebabake reaksi sing ala lan ora ono gunane, nanging kudu ngerti kasunyatan kasebut lan ora kudu nyalahake obat kasebut lan kudu entuk pil sing disetujoni dening panyedhiya layanan kesehatan sadurunge miwiti nggunakake.

Cathetan penting: Aja nggunakake utawa ngombe obat-obatan kanggo bentuk sing abot ing ndhuwur tanpa konsultasi karo dokter sing mumpuni. Kiriman iki kanggo tujuan informasi lan ora bakal dianggep minangka saran medis.

Wong sing kukul uga ngalami depresi. Yen sampeyan duwe kukul ing nalika remaja, sampeyan bakal ngganggu urip sosial. Iki bisa nggawe sampeyan nesu, malah nganti memungsuhan. Sampeyan ngerti duwe swasana ati lan depresi. Pangobatan kanthi obat-obatan bisa mbantu sampeyan ngatasi sawetara masalah kasebut. Dokter sampeyan bakal mriksa kahanan sampeyan lan bisa menehi pitulung kanggo ngatasi akeh masalah sampeyan. Nalika sampeyan ngombe obat Isotretinoin lan ngrasakake pikiran bunuh diri, sampeyan kudu langsung ngandhani dhokter. Obat iki nambah rasa depresi lan kecenderungan suicidal ing sawetara wong. Saiki wis ana registri sing aman kanggo nglacak sapa sing nggunakake Isotretinion kanggo mbantu nyingkirake kahanan kulit iki.

Uga, terapi laser bisa uga ditindakake, sing bakal sukses ngrusak kelenjar sebaceous sing biasane nyebabake masalah kasebut.

Kukul ora dianggep minangka masalah kulit sing mbebayani lan bisa ditinggalake dhewe yen ora ana sing kena pengaruh. Pangobatan kukul paling apik mung perlu kanggo kasus sing abot. Klik ing kene kanggo tuku Roaccutane kanthi online.



Pilih kolom sing bakal ditampilake. Wong liya bakal didhelikake. Seret banjur selehake kanggo ngatur urutan maneh.
  • gambar
  • SKU
  • Rating
  • price
  • stock
  • kasedhiyan
  • Tambah Wadhah
  • Description
  • Content
  • bobot
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • kawicaksanan
  • Atribut khusus
  • kothak Custom
mbandhingaké
Wishlist 0