Telekomunikasi

Apa sing diarani lara?

Nyeri yaiku perasaan sing ora ana sing pengin dialami. Nyeri iku penting banget kanggo hood sing aktif supaya kita bisa sesambungan karo lingkungan, nanging ana sawetara rasa nyeri sing ora kudu dialami. Rasa nyeri sing luwih ala yaiku rasa sing angel diilangi, utawa kanthi tembung liya, nyeri nemen. Nyeri kronis bisa mengaruhi kabeh bidang urip wong lan dadi angel njaga gaya urip normal.
Sawetara pangobatan sing paling umum ditrapake yaiku obat penahan rasa sakit sing digunakake kanggo ngemot kahanan nyeri entheng lan nemen. Iki bisa digunakake kanggo ngilangi nyeri awak lan sirah, nyeri punggung lan nyeri otot uga nyeri parah sing bisa nyebabake penyakit kaya kanker utawa uga nyeri sawise operasi.

Manajemen pain: obat nyeri kanggo nyeri

Sampeyan ora prelu urip kanthi lara saben dinane. Ana prekara sing bisa ditindakake supaya bisa nyuda rasa sakit sing sampeyan pantes; lan iku tengen ing pucuk driji. Sampeyan saiki bisa njaluk obat obat obat resep online.
Painkiller digunakake kanggo ngontrol rasa lara. Sampeyan kudu ngombe obat sing nyuda rasa sakit kaya sing disaranake supaya bisa aktif. Yen sampeyan ora njupuk miturut urutan sing wis ditemtokake, mula bisa uga ora efektif kaya yen sampeyan nggunakake kaya sing diprentahake.

Jinis obat penghilang rasa sakit ing endi?

Painkiller minangka obat sing digunakake kanggo nyuda lan ngontrol rasa lara, kayata lara entheng, parah utawa nemen. Kasedhiya ing macem-macem jinis, kayata merek uga versi umum, kaya resep uga obat counter. Gumantung saka jinis lan kekuatan uga kabutuhan pasien, bisa diwenehake minangka tablet utawa kapsul, kanthi lisan minangka cair, minangka aplikasi topikal kaya krim utawa salep, utawa suntikan intravena kanggo langsung menyang aliran getih. Ing saben kasus, obat kasebut kudu dijupuk persis kaya resep dokter kanggo nyegah panggunaan obat, panjaluk langsung lan rekomendasi saka Institut Nasional Penyalahgunaan Narkoba.

Kanggo ngerti carane macem-macem obat nyeri digunakake kanggo ngatasi rasa lara, kudu ngerti obat kasebut. Ana rong klasifikasi dhasar obat penghilang rasa sakit, narkotika lan non-narkotika. Nalika narkotika biasane dadi tukang mateni rasa sakit sing luwih kuat, dene obat nyeri non-narkotika umume digunakake kanthi sawetara kasedhiya ing meja. Ing ngisor iki kalebu macem-macem jinis obat tahan sakit:

  1. NSAID (Obat anti-inflamasi non-steroid)

    Obat anti-inflamasi non-steroid minangka salah sawijining jinis pembunuh rasa sakit sing paling umum. Diklasifikasikake minangka non-narkotika, obat penghilang rasa sakit iki nyuda rasa nyeri, nyuda iritasi lan pembengkakan lan uga bisa digunakake kanggo nyuda demam. Dheweke kerja kaya acetaminophen ing pirang-pirang cara, nanging luwih beboyo amarga bisa nyebabake efek samping sing abot kaya serangan jantung lan pendarahan weteng yen ora ditindakake kanthi bener. Jeneng umum ing banner iki yaiku obat-obatan kaya aspirin. naproxen, celecoxib, ibuprofen lan diclofenac. Obat anti-inflamasi non-steroid duwe efek samping sing utama, yaiku nyuda getih. Iki bisa nyebabake masalah pembekuan lan masalah kanggo wong sing ngalami tekanan getih sithik arep operasi. Umume wong sing siyap-siyap mlebu operasi diprentah supaya ora njupuk jinis NSAID sawetara minggu sadurunge prosedur supaya getih bisa kenthel maneh.

  2. Acetaminophen
    Klompok obat penghilang rasa sakit adhedhasar paracetamol iki asring asring ditandhani minangka Tylenol. Kombinasi obat penghilang rasa sakit liyane kalebu paracetamol lan codeine sing diarani Co-codamol, lan paracetamol lan dihydocodeine sing diarani Paracodol.
    Acetaminophen bisa digunakake meh padha karo NSAIDs, fungsine minangka obat penghilang rasa nyeri lan uga penyuda demam. Bedane utama yaiku acetaminophen ora berfungsi minangka anti-inflamasi, uga ora tipis getih kaya NSAID.
    Acetaminophen ora bisa dijupuk dening sing ngombe akeh banget utawa sapa wae sing nandhang penyakit ati. Jinis obat penghilang rasa sakit bisa uga nglarani ati, bakal ngrusak yen ora bisa digunakake kanthi bener. Disaranake yen sampeyan duwe luwih saka rong omben saben dina, sampeyan kudu takon dhokter sadurunge njupuk obat penghilang rasa sakit ing counter iki. Acetaminophen umume ditemokake ing obat-obatan counter.
  3. Narkotika
    Iki minangka obat penahan rasa sakit sing paling kuat sing bisa resep obat. Umume obat tahan obat narkotika langsung mengaruhi otak lan sistem saraf pusat, lan mung kudu digunakake ing resep utawa pengawasan dhokter. Ana telung klasifikasi obat nyeri narkotika dhasar;

• Obat Obat Narkotika Alami - kalebu jinis obat penghilang rasa sakit sing digawe langsung saka candu, lan bisa kalebu morfin lan codeine. Iki biasane digunakake minangka obat sawise operasi.
• Painkiller Narkotika semi-sintetis - iki minangka obat penghilang rasa nyeri sing sebagian alami lan sebagian digawe saka manungsa, kalebu macem-macem bahan kimia liyane ing unsur alami. Iki bisa kalebu oxycodone, hidrokodon lan heroin.
• Obat-obatan Narkotika Sintetis - opioid sintetis lan bisa kalebu obat Fentanyl lan Sufentanil. Klasifikasi kasebut uga ngemot dhaptar turunan dawa.
Obat obat tahan narkotika duwe kecenderungan mbebayani kanggo mbentuk kebiasaan, lan pasien sing lagi lara bakal diawasi kanthi cedhak karo dhokter. Kanthi penyalahgunaan obat-obatan resep, umume saka obat-obatan rasa nyeri. Narkotika ora bisa dijupuk tanpa pengawasan medis sing cedhak.

Cara nggunakake obat penghilang rasa sakit?

Umume obat peneda rasa sakit dibutuhake mung sawetara dina lan kondhisi bakal luwih apik kajaba ana sing nandhang lara kronis ing wektu kasebut bisa suwe luwih suwe. Nalika umume obat penghilang rasa sakit iki bisa dituku ing counter, luwih becik konsultasi karo dokter utawa apoteker sadurunge njupuk, luwih-luwih yen pengin nggawa obat kasebut ngluwihi periode 3 dina sing wis ditemtokake.

Apa efek samping obat penghilang rasa sakit?

Sanajan digunakake umume ngemot rasa lara ing macem-macem jinis, obat penghilang rasa sakit nyebabake efek samping lan reaksi dhewe. Umume, panggunaan obat utawa penyesuaian sing ora suwe bisa nyebabake efek samping lan katergantungan sing wiwit nyebabake kesehatan pangguna. Penting, kanggo elinga yen panggunaan efek obat bisa uga efek saka efek - entheng utawa fatal. Deleng sawetara efek samping panggunaan rasa nyeri sing suwe:
Masalah lambung - Masalah weteng lan gangguan pencernaan paling umum yaiku efek samping obat penghilang rasa sakit. Iki bisa diwujudake kanthi diare, sembelit utawa lara weteng. Panganggo iki uga bisa ngalami kasus mual lan mutah kadang-kadang uga masalah kencing.
Masalah kulit - Ditampa sajrone wektu, obat penghilang rasa sakit iki uga nyebabake sawetara masalah kulit kayata ruam, gatel lan gatal-gatal. Sensitivitas ekstra ing kulit bisa dadi asil langsung saka panggunaan obat sing mateni nyeri.
Masalah ambegan - Nggunakake obat mateni rasa sakit sing suwe uga bisa nyebabake macem-macem masalah ambegan kaya penyempitan lan kontraksi dada, nambah denyut jantung uga angel ambegan.
Panglihatan sing Ora Apik - Panganggone panabat rasa nyeri uga bisa nyebabake sawetara masalah penglihatan, utamane yen pengaruh obat kasebut nyebabake efek samping sing parah. Iki kalebu kahanan kaya penglihatan kabur lan krasa garis spidery ing pinggiran sesanti kasebut.
Akeh lan nyeri - Sanadyan digunakake kanggo ngobati macem-macem rasa nyeri, obat tahan nyeri sing suwe bisa nyebabake nyeri lan rasa lara liyane ing awak kaya nyeri gulu lan punggung lan uga ngelu banget.
Kelainan psikologis - Kekuwatan obat lan panggunaan sing luwih suwe uga bisa nyebabake kelainan psikologis lan nyebabake urip pangguna. Iki bisa uga kalebu efek samping kaya galau lan halusinasi, gelisah lan rasa bungah uga ngimpi sing biasa.

Kepiye tuku obat penghilang rasa sakit kanthi online?

Iku gampang kanggo pesen obat sing nyuda rasa sakit sing dibutuhake kanggo njaga gaya urip tanpa rasa nyeri. Gampang lan bebas repot. Sampeyan ora perlu resep kanggo supaya obat panabaran iki online. Privasi sampeyan dilindhungi kabeh lan sampeyan bisa pesen kanthi aman. Babagan sing paling apik babagan pesen obat pain online yaiku ora ana ngenteni. Dheweke bisa dikirim menyang lawang ngarep sampeyan sajrone sawetara dina. Ora ana cara liya sing luwih gampang kanggo ngilangi rasa sakit saben dinane.
Apotek online kita profesional lan ora resmi, mula yen sampeyan tuku obat penghilang rasa sakit kanthi online, sampeyan bisa yakin manawa privasi sampeyan penting. Kabeh pesenan bakal dikirim tanpa label apotek supaya kabeh pesenan bisa didhelikake. Sampeyan ora prelu ngrampungake karo apoteker kanthi pasuryan utawa ndeleng pembeli nosy liyane.
Ana macem-macem obat nyeri kanggo milih lan mutusake endi sing luwih apik kanggo sampeyan lan rasa sakit sing sampeyan alami. Obat sing beda duwe macem-macem panggunaan lan ora kabeh kanggo kabeh wong. Sampeyan kudu ngevaluasi kabeh kondisi sing ditrapake lan ati-ati kanggo ngombe sing ora bakal ngganggu kondisi liyane sing wis ana utawa obat liya sing wis sampeyan lakoni. Apoteker online bisa mbantu sampeyan milih pilihan sing paling apik kanggo sampeyan lan kabutuhan nyuda rasa sakit.



Pilih kolom sing bakal ditampilake. Wong liya bakal didhelikake. Seret banjur selehake kanggo ngatur urutan maneh.
  • gambar
  • SKU
  • Rating
  • price
  • stock
  • kasedhiyan
  • Tambah Wadhah
  • Description
  • Content
  • bobot
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • kawicaksanan
  • Atribut khusus
  • kothak Custom
mbandhingaké
Wishlist 0